کد خبر: 6098

تاریخ انتشار: 1397-06-07 - 10:59

نسخه چاپی | دسته بندی: فرهنگی / سازمان های فرهنگی / حوزه علمیه / آسیب ها / سیاسی اجتماعی / مطالب دیگران- سیاسی
+1
بازدیدها: 839

پاسخ دفتر آیت الله مکارم شیرازی به بخشهایی از سخنرانی تجمع فیضیه

دفتر  آیت الله  مکارم شیرازی در اطلاعیه ای به برخی بندهای سخنران گردهمایی فیضیه پاسخ داده است. […]

 

شفقنا- دفتر حضرت آیت الله  مکارم شیرازی در اطلاعیه ای به برخی بندهای سخنران گردهمایی فیضیه پاسخ داده است.

به گزارش شفقنا، در اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید آمده است: پیرو انتشار بیانیه حضرت آیت الله  مکارم شیرازی پیرامون گردهمائی مدرسه فیضیه قم، سوالاتی از سوی برخی مخاطبین پایگاه اطلاع رسانی دفتر این مرجع تقلید دریافت شده است که جهت اطلاع بیشتر، توجه شما عزیزان را به نکات هفتگانۀ زیر به عنوان نمونه که عیناً از نوار سخنرانی ایشان پیاده شده جلب می کنم:

این گویندۀ محترم که سوابق خوبی دارد در مدرسۀ فیضیه در سخنرانی خود مطالبی را عنوان کرد که نشان می دهد، متأسفانه هیچ آگاهی از وضع حوزۀ علمیه ندارد، به عنوان نمونه:

۱ـ ایشان می گوید: «ریشۀ سکولاریزم در حوزه است، سکولاریزم یعنی چه؟ یعنی تفکیک دین از حکومت و دولت و تمدن، تفکیک نظری وقتی است که شما حرفی ندارید».

این در حالی است که انقلاب از حوزه های علمیه برخاسته و الان هم مهم ترین پشتیبان انقلاب حوزه های علمیه و مراجع بزرگ هستند. اگر اقلیت کوچکی در حوزه خلاف این عمل می کنند، آن را نمی شود به حوزه تسرّی داد، بیشترین شهیدان انقلاب را حوزویان دادند.

 

۲ـ ایشان می گوید: «شما پنج تا درس خارج ـ نه یک درس خارج فقه ـ در قم، نجف، مشهد و اصفهان دارید که پرسش ها را از بیرون بگیرد».

این در حالی است که در بسیاری از دروس خارج حوزۀ علمیه مخصوصاً مراجع و بویژه حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مسائل مستحدثه را عنوان کرده و پاسخ لازم را فراهم نمودند و کتاب های زیادی در این زمینه نوشته و منتشر شده که تمام پرسش ها را از بیرون گرفته اند و لیست این کتاب های چاپ شده حداقل به یکصد و پنجاه کتاب می رسد.

 

۳ـ ایشان می گوید: «هنر نیست که هی طهارت و نجاست و طواف و اینها را بگویند و هزار بار گفتند و هزار و یکمین بار آنها را بگویند».

جواب: این یک نوع بی اعتنایی به فقه جواهری است که مورد توجه امام راحل(قدس سره) و همه علما بوده و هست و در همین مسائل هم حرف برای گرفتن بسیار دارند که در آینده به شرح آن می پردازیم.

 

۴ـ ایشان می گوید: «من شنیدم هفتصد، هشتصد رساله در قم می خواهند بدهند، ما اصلاً هفتصد تا مرجع می خواهیم؟ این جور که کارخانه انبوه تولید مرجع تقلید شروع شده، این که کاری نشد؟».

اولا: این عدد کاملاً خلاف واقع است. یک دهم آن هم صحیح نیست. معلوم نیست از کجا این عدد را گرفته اند. ثانیاً: آیا تعبیر به «کارخانه انبوه تولید مرجع تقلید» توهین به مرجعیت محسوب نمی شود؟!

این گوینده محترم می گوید: «چهارتا شرح و حاشیه را می خوانی و همان ها را می گویی و مرجع می شوی!».

این هم سخن عجیبی است. بزرگان مراجع بعد از ۴۰ یا ۵۰ سال به آن مقام می رسند و در گذشته هم چنین بوده است. مرحوم شیخ انصاری سخن معروفی دارد می گوید: «رسیدن به اجتهاد از طول جهاد هم سخت تر است».

 

۶ـ ایشان می گوید: «اغلب اینهایی که می خواهند رساله بدهند، هفتصد تا و هشتصد تا و هزار تا، اغلب هیچ چیز برای گفتن ندارند، این که می گویند جمهوری اسلامی ناکارآمد است و سیستمش درست نیست، یکی همین بی سوادی هاست».

باز همان عدد بی اساس تکرار شده و از آن بالاتر هم رفته است. تعبیر به بیسوادی در مورد فضلا و مدرسین حوزه توهین آشکاری است. البته نظر ایشان توهین نبوده ولیکن خواننده از این تعبیر، توهین می فهمد. به علاوه این که گفته است سخنی برای گفتن ندارند، اتفاقا درست خلاف آن است، اگر کتاب هایی که در حوزه چاپ شده مطالعه شود، نشان می دهد همه چیز برای گفتن دارند.

 

۷ـ ایشان می گوید: «اینها اصلاً جواب ندارند. اصلاً نمی دانند مظان پاسخگویی به این مسائل در کدام بخش قرآن و احادیث است».

این هم گفتار عجیبی است که نشان می دهد گویندۀ محترم ابدا اطلاعی درباره وضع حوزه ندارد. کدام مسأله است که در جامعه مطرح شده و جواب آن در دروس مراجع بزرگ و مدرسین سطوح عالی نیامده است.

امیدواریم هنگام قضاوت، خدا را در نظر بگیریم و از روی اطلاع و بدون حب و بغض قضاوت کنیم.

مایل نبودیم این مسائل تلخ بازگو شود اما اصرار جمعی از پرسشگران سایت ما، ما را وادار کرد.

ما این گوینده را هرگز متهم به سوء نیت نمی کنیم، ولی سخنان مزبور برخلاف واقعیات است.

خداوند عاقبت امر همه ما را ختم به خیر کند.

منبع شفقنا

 

روایت رحیم پور ازغدی از درس خارج هایی که فقه سکولار می سازند/ ریشه سکولاریسم در حوزه است

شفقنا- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ریشه سکولاریسم در حوزه است، گفت: درس خارج  هایی برگزار می شود که به جای این که تمدن دینی را تئوریزه کنند فقه سکولار می سازند .

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، رحیم پورازغدی پیش از ظهر پنجشنبه در تجمع طلاب و تشکل های طلبگی در حمایت از بیانات رهبر انقلاب و مراجع تقلید و با هدف پیگیری عدالت اقتصادی که در مدرسه فیضیه قم برگزار شد، اظهار داشت: حوزه و روحانیت یکپارچه در کنار توده های مردم ایستاده و خود را از طبقات محروم جدا نمی داند.

او با بیان اینکه اغلب طلاب نیز خود از اقشار پایین جامعه هستند گفت: همین طلاب با شهریه های پایینی که دارند در این مشکلات اقتصادی همراه گروه های مختلف مردم زندگی می کنند و همدرد با مردم هستند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انقلابی که در قم ایجاد شده است در قم هم پاسداری می شود، افزود: این نشست و  تجمع به این معناست که حوزه و روحانیت در کنار مستضعفین و حامی نظام است و انقلاب و نظام جدا از هم نیستند .

او تصریح کرد: حوزه با این تجمعات اعلام می دارد که در برابر تخلفات مسؤلین می ایستد و وظیفه خود می داند که اگر تخلفی مشاهده می کند مسؤلین را در سه قوه امر به معروف و نهی از منکر نماید.

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه دشمن اسلام را هدف گرفته است گفت: هدف اصلی دشمن زدن پایه های اصلی بنیاد اسلام است می خواهند مردم و نسل جوان را نسبت به انقلاب بد بین کنند.

او با اشاره به این که دشمن می خواهد به کمک برخی از ما در داخل، بنیاد نظام را نابود کند و به لحاظ عملی ما و نظام را فاسد و بی عرضه نشان دهد، ابراز داشت: درست است که اقلیتی از مسؤلین دچار فساد شده اند اما دشمن اینگونه القا می کند که همه مسؤلین این  نظام فاسد هستند در حالی که اکثریت افرادی با ایمان، تقوا و همدرد مردم هستند.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه دشمن می خواهد روحانیت شیعه، قوای سه گانه، نظام و حکومت را فاسد نشان دهد و مقصر آن را متوجه اصل ولایت و ریشه نظام کند، افزود: بنای بر تضعیف و براندازی دولت و مجلس نیست بلکه باید اینها بمانند تا پاسخگو باشند و به وظایف و قول هایی که دادند عمل کنند؛ آیا تضعیف سه قوه دامن زدن به وضع موجود، ندیدن مشکلات، ترک امر به معروف  و نهی از منکر و دفاع نکردن از اقشار محروم است؟

او تصریح کرد: این تجمعات باید ادامه داشته باشد و حوزه از مرجعیت تا طلبه وظیفه دارد هم به لحاظ هم نظری و هم عملی حمایت نماید.

رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه بیت المال توسط برخی میل و توسط برخی حیف می شود توضیح داد: نباید بیت المال حیف و میل شود.

او بیان کرد: دشمن القا می کند که جمهوری اسلامی دچار فساد سیستماتیک است و تلاش می کند تا افکار عمومی به این نتیجه برسد که نظارت و بازرسی منصف و متخصص وجود ندارد و  قصد تضعیف روحانیت را دارند.

 

اسامی قضات فاسد زودتر اعلام شود

استاد حوزه و دانشگاه گفت: چرا چند گانه با مردم سخن گفته می شود و این همه شبهاتی که در رسانه ها مطرح می شود پاسخ داده نمی شود. رؤسای قوا اگر اتهاماتی به آنها می شود چه درست چه غلط باید پاسخ دهند و برای مردم توضیح دهند که این از مطالبات جدی مردم است.

او افزود: اگر رئیس قوه قضاییه اعلام می نماید اسم قضات فاسد را اعلام می دارد هرچه زودتر اعلام کند تا مردم اطمینان پیدا کنند و زمانی مردم به قوه شک می کنند که دادگاه های برخی مفسدین غیرعلنی برگزار می شود؛ اینکه همه مسؤلین را دزد و فاسد بخوانیم غلط است و زمانی این تفکر ایجاد می شود که برخورد صورت نمی گیرد و نهادها به وظایف خود درست عمل نمی کنند.

رحیم پور ازغدی اظهار کرد: اگر انحرافی ایجاد می شود حوزه های علمیه مقصرند چرا که عطش معنویت وجود دارد و لذا باید حوزه ها پاسخگوی شبهات باشند و این عطش را رفع نمایند.

او با بیان اینکه دهه  چهارم انقلاب دهه خطر انحراف نظام است و اکنون در سر پیچ انحراف انقلاب قرار داریم، افزود: نسل جدید از خیلی مسائل اطلاع ندارد و امکانات بیشتر شده و عده ای وسوسه پول، شهوت و قدرت پیدا کرده اند.

این سخنران ادامه داد: آیا در این دستوری که رهبری به رئیس قوه قضا دادند ضربه اصلی باید به مفسدان حکومتی بخورد و یا به مفسدان خارج از حکومت؟ ضربه اصلی باید به فساد داخل حکومت وارد بیاید؛ آیا یک نوع اشرافیت مذهبی داخل حکومت اسلامی  شکل گرفته است یا خیر که باید این ها پاسخ داده شود.

او توضیح داد: نمی شود مرگ بر آمریکا گفت و دنبال اقامت فرزندانمان هم در آمریکا و انگلیس باشیم، گرچه اینها اقلیت هستند اما چون برخورد نشده مردم فکر می کنند همه همینطور هستند.

ازغدی با بیان اینکه بدنه بیشتر نظام ما فاسد نیست بلکه ضد فساد هم است، گفت: ما هروقت از موضع خودعقب نشستیم توهین ها و تحریم های آمریکا بیشتر شد؛  قرار بود شعارها و دانش هسته ای را کنار بگذاریم که اقتصاد درست شود اما همه را کنار گذاشتیم ولی اقتصادمان بدتر شد.

او با اشاره به اینکه نه تنها امریکا بلکه بسیاری از خیانت ها را اروپا می کند، مطرح کرد: مرفهین بی دردی که از هردو جناح وارد هر سه قوه شدند و جهاد گریزان ترسو که مدام در حال عقب نشینی در برابر استکبارند تن به این خیانت ها می دهند.

عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه عقلانیت اقتصادی در کشور کجاست و چه مقدار از این تصمیمیات که گرفته می شود عقلانی است، افزود: بازرسی های بی فرجام، دادگاهای طولانی و فرساینده که علنی هم نیستند چه معنایی می تواند داشته باشد.

او با بیان اینکه حوزه غیر از اعتراضات و تبلیغ دین وظیفه ی اجتهاد اقتصادی را هم بر عهده دارد  گفت: درس خارج هایی برگزار می شود که به جای این که تمدن دینی را تئوریزه کنند فقه سکولار می سازند و در مورد بانک ها و روابط اجتماعی و این دست مسائل حرفی نمی زنند.

ازغدی تصریح کرد: ریشه سکولاریسم در حوزه است، سکولاریسم یعنی تفکیک دین از حکومت و دولت و تمدن؛ حوزه به جای این همه رساله مسائلی که حل نشده است را پاسخ دهید.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه نباید به گونه ای باشد که حوزویان و دانشگاهیان را بی سواد بخوانند عنوان کرد: با وجود این همه دانشگاهی متخصص در کشور نباید این مقدار مشکل در جامعه باشد و در فقه حکومتی نیز حوزه هنوز در مسائل اصلی جوابی ندارد؛ حوزه هنوز بعد از ۴۰ سال دارد بحث می کند بانک ها ربوی هستند یا خیر.

منبع شفقنا

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود