صفحه نخست > فرهنگی / فرهنگ و مدیریت فرهنگی / بایسته های فرهنگ / چهره ها / سیاسی اجتماعی / اجتماعی > نشست نقش آفرینی زنان در جهان معاصر از نگاه امام خمینی

نشست نقش آفرینی زنان در جهان معاصر از نگاه امام خمینی


13 خرداد 1395, 10:09. نويسنده: shams

معاون رییس جمهور در امور زنان از تقسیم کشور به هشت منطقه برای بررسی وضعیت زنان خبر داد و گفت: شاه بیت سخنان امام خمینی (ره) این است که زنان باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کنند.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، شب گذشته مولاوردی در نشست نقش آفرینی زنان در جهان معاصر از منظر امام خمینی (س)، گفت: امام خمینی در اندیشه و عمل به این شاه بیت سخنان خود باور داشتند به گونه ای که در هیات اعزامی جهت دیدار با گورباچف نیز یک زن حضور داشت.

نشست نقش آفرینی زنان در جهان معاصر از نگاه امام خمینی

 


وی با اشاره به این که انقلاب اسلامی ایران، یکی از منحصر به فردترین و بزرگترین انقلاب ها در پایان قرن بیستم بوده است، اظهار کرد: از تاثیرات این انقلاب نه تنها می توان به از بین بردن نظام چند هزارساله پادشاهی در ایران یاد کرد بلکه انقلاب ایران موجب پیدایش نخستین جمهوری اسلامی در جهان شد.
معاون رییس جمهور در امور زنان با تاکید براین که زنان به عنوان نیمی از جمعیت در انقلاب اسلامی وارد عرصه شدند، گفت: همگان به فعالیت زنان پیش از انقلاب، در انقلاب، پس از انقلاب، در دوران سازندگی و هم اکنون در دوران بالندگی اذعان دارند. زمان انقلاب، امام خمینی، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، با بیانات حکیمانه خود خیل عظیم زنان را با خود همراه کردند و به میدان آوردند.
مولاوردی با اشاره به حمایت امام خمینی از حضور زنان در مجلس خبرگان بگونه ای که تنها زن حاضر در مجلس خبرگان قانون اساسی، خانم گرجی (اولین و تنها زن حاضر در مجلس خبرگان قانون اساسی) در زمان امام خمینی فعالیت می کردند.
وی با اشاره دوباره به این سخن امام خمینی که زنان باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کنند، گفت: عملکرد امام پیامی برای آیندگان داشت که متاسفانه به طور کامل درک نشد. درواقع زن می تواند فرستنده و سفیر کشور باشد.
معاون رییس جمهور در امور زنان با اشاره به این که زنان با بر دوش گرفتن نیمی از انقلاب، شایستگی و توانمندی خود را ثابت کرده اند. گفت: امام خمینی نیز با ایستادگی در برابر دیدگاه هایی چون لزوم بازگشت زنان به خانه ها، راه دیگری را پیش پای زنان گذاشتند که به دور از تحجر است.
مولاوردی با اشاره به وقوع جنگ تحمیلی پس از پیروزی انقلاب و نقش زنان، اظهار کرد: همگان پس از 10 سال از گذشت انقلاب به این نتیجه رسیدند که باید تشکیلات و متولی ای برای پرداختن به امور زنان وجود داشته باشد.

 


*** آغاز فعالیت زنان در رده های بالا از دولت هفتم و هشتم
وی با اشاره به آغاز فعالیت زنان در رده بالای مسسولیت از دولت هفتم، گفت: در دولت هشتم نیز یک زن به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست وارد کابینه شد.
معاون رییس جمهور در امور زنان تصریح کرد: در دولت دهم برای نخستین بار یک زن وزیر شد و در دولت یازدهم سه زن در کابینه حضور دارند.


*** ترویج همکاری شبکه ای در امور زنان
مولاوردی با اشاره به این که با وجود تلاش های صورت گرفته برای توانمند سازی زنان، اثربخشی لازم، وجود ندارد، گفت: متاسفانه آسیب های اجتماعی مطرح است و نیاز به تحکیم قوانین و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار داریم بنابراین نیازمند ترویج همکاری های شبکه ای هستیم.
وی با اشاره به به ترویج همکاری های شبکه ای در دولت یازدهم، گفت: درصدد همکاری دولت با دولت، دولت با سمن ها و سمن ها با سمن ها هستیم و در این راستا کشور را به هشت منطقه تقسیم کرده ایم.
معاون رییس جمهور در امور زنان تاکید کرد: برنامه ششم توسعه نیز با نگاه به زنان، تنفیذ شده برنامه چهارم و پنجم است.

نشست نقش آفرینی زنان در جهان معاصر از نگاه امام خمینی

 


همچنین در این مراسم سهیلاجلودارزاده ، نماینده مردم تهران در مجلس دهم، گفت: دیوارهای شیشه ای و گاه سیمانی درمقابل رشد زنان داشته و هنوز هم داریم اما با این وجود تعداد زنانی که رشد کردند و به مسوولیت های گوناگون رسیده اند، زیاد است.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، شب گذشته جلودارزاده در نشست "نقش آفرینی زنان در جهان معاصر از منظر امام خمینی (س)" در هتل لاله، با اشاره به این که امام خمینی معتقد بودند که زنان باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کنند، گفت: روزی دختر امام خمینی با من تماس گرفتند و گفتند که کاندیدای نمایندگی مجلس شوم و از آن هنگام اکنون درگیر قانون گذاری هستم.
وی با اشاره به تلاش های مجلس شورای اسلامی برای بازگشت حقوق زنان، گفت: به زنان حق طلاق و حق تعیین مسکن داده شده و به دلیل این که امام خمینی معتقد بودند که ازدواج، یک قرارداد است و می تواند شرایط ضمن عقد داشته باشد، شروط ضمن عقد نیز به عقدنامه ها افزوده شد.
این نماینده مجلس با اشاره به بهبود قوانین حضانت فرزند و عدم توان اجبار فرزند زیر 13 ساله به ازدواج اجباری، گفت: دیگر با ازدواج تحمیلی 12 ساله و 60 ساله مواجه نیستیم. همچنین قوانین مربوط به سهم الارث، مهریه و نفقه زنان نیز اصلاح شده است.
جلودار زاده از تلاش مجلس برای حمایت های بیشتر مادی و معنوی از زنان بدون سرپرست و خود سرپرست خبر داد. همچنین درمورد مشارکت زنان بناداریم تا چشم انداز 1404، زنان در عرصه های مختلف سیاست گذاری، قانون گذاری و اجرا تا 30 درصد مشارکت داشته باشند.

در ادامه این مراسم زهرا شجاعی - معاون رییس جمهور اصلاحات در امورزنان - ، با تاکید بر این که امام خمینی، مجتهد، زمان شناس، معمار و بنیان گذار انقلاب اسلامی بود، گفت: برای نخستین بار پس از غیبت ولی عصر، نظام جمهوری اسلامی و حکومت دینی در جهان شکل گرفته است.
به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی کتاب ناب" به نقل از خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خانم شجاعی هم در نشست "نقش آفرینی زنان در جهان معاصر از منظر امام خمینی (س)" در هتل لاله، با اشاره به این که ائتلاف پس از انقلاب مدل جدیدی از زن بودن را به دنیا عرضه کرد، گفت: قبل از انقلاب دو مدل زن داشتیم که یک دسته زنان مذهبی، سنتی و محدود شده در طبیعت فرزند بودند و دسته دیگر که حکومت آن ها را زنان مدرن می نامید که از تجدد و مدرن بودن، کشف حجاب، بی بند و باری و فدا کردن خانواده را در پی داشتند.

نشست نقش آفرینی زنان در جهان معاصر از نگاه امام خمینی

 


وی با اشاره به انقلاب سفید و دادن حق رای به زنان در سال 1342، گفت: این موضوع مورد اعتراض علما و امام قرار گرفت و همین جریان موجب قیام 15 خرداد شد.
معاون رییس جمهور اصلاحات در امورزنان، با اشاره به سخنان امام، گفت: هنگام انقلاب بودند مراجعی که حضور زنان را در راهپیمیی ها حرام می دانستند چرا که صدای آن ها به گوش نامحرم می رسید، امام خمینی در مقابل چنین اندیشه هایی ایستاد.
شجاعی ادامه داد: امام خمینی علاوه بر اجازه دادن به زنان برای رای دادن و کاندیدا شدن در مجلس، به دختر خود اجازه تشکیل حزب سیاسی می دهد. همچنین امام خمینی به یک زن (خانم دباغ) حکم فرمانده نظامی داده است.

همچنین شایسته، مدرس حوزه و دانشگاه، محقق و دبیر کارگروه معاونت امور زنان در تعمیق باورهای دینی نیز در این نشست با تاکید بر اندیشه های دینی گفت: زن و مرد مکمل یکدیگر هستند.
وی دلیل این امر را کاملتر شدن زن و مرد در امور مذهبی در کنار یکدیگر دانست و گفت: زن و مرد در کنار یکدیگر می توانند خوبی های یکدیگر در امور مذهبی را تقویت کنند.

روشنفکر ، استاد دانشگاه نیز در این نشست با تاکید بر این که نمی توانیم بگوییم تمام اندیشه های حتی پیامبر هم عملی شده است، گفت: شرایط و بستر های متفاوت می تواند مسیر را کند کند امامدعی هستیم که امام خمینی (س) در این مسیر تا حدود زیادی موفق بوده اند.
وی با اشاره به این که امام خمینی تمام بانوان را بسیج کردند تا در همه شؤن دخالت کنند، گفت: امام گفتند که من در جامعه زنان تحول عجیبی می بینم که در جامعه زنان آن تحول را نمی بینم.
روشنفکر، اظهار کرد: به اعتقاد امام خمینی، زنان باید به فرهنگ مسلح باشند و در این عرصه زنان باید مانند مردان مشغول باشند.


همچنین گرایری، مدرس دانشگاه و فعال حوزه زنان، تاکید کرد: در نگاه توحیدی زن بالاترین جایگاه را دارد و نه تنها طفیلی آفرینش نیست بلکه محور آفرینش است.
وی با تاکید بر این که در نگاه توحیدی، زن مولد و منشاء رحمت است، اظهار کرد: زن باید هم جانشین خدا در زمین باشد و هم مولد جانشین.
این مدرس جوان دانشگاه تصریح کرد: از نظر امام خمینی عدالت جنسیتی امری فطری است.

در ادامه کریمی، معاون امور ایثارگران معاونت امور زنان ریاست جمهوری نیز تاکید کرد: انقلاب ایران، بزرگترین رویداد قرن بیستم است و در دنیا اسلام با سه چیز معرفی می شود، "قرآن، قبله و امام خمینی"

 

منبع: جماران


بازگشت