تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- برگزیدگان و شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال
- آغاز زمستانه کتاب از 9 اسفندماه
- برگزاری اختتامیه جایزه کتاب سال 2 اسفند
- انتشار «حکیم پارسا»
- افتتاح سرای فرهنگ و قرآن آیت الله هاشمی رفسنجانی در قم
- همه ناشران در نمایشگاه مجازی امکان حضور دارند
- انتصاب مدیران کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و دفتر مطالعات و برنامهریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- طب اسلامی عنوانی برگرفته از میراث روایی و یا اصطلاحی تازه
- بحران کرونا و کشمکش های علم و دین
- فتوای معیار در تدوین قانون
- استاد سید احمد مددی: رساله ذهبیه با ساده لوحی وارد اسانید شیعه شد
- برابری دیه زن و مرد؛ منابع تأمین مابهالتفاوت و دلایل مشروعیت
- شورای نگهبان میتواند وارد عرصه نظامسازی شود
- راهبردهای پیشبردِ تشیع
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- کنگره بین المللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی با تکیه بر اندیشه های آیت الله جوادی آملی
- معلمی خلیق و پرتلاش، به یاد مرحوم دکترمحمدکاظم خواجوایان، سیدمحمدکاظم شمس
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- شیوه استنباط فقهی آیتالله بروجردی
- امام خمینی (ره) به هیچ وجه مباحث فلسفی را داخل فقه نمیکرد
- بحران کرونا و کشمکش های علم و دین
- آثار منفی تعطیل کردن تفکر فلسفی
- دانشگاه باید به دانشگاه مهارت محور تبدیل شود
- سعی کردیم هرگز از دولتها کمکی نگیریم
- حاکمیت نگاههای مردانه در برنامهریزی برای حوزههای علمیه خواهران
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
-
برگزیدگان و شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال
-
نگاهی به نشر آثار شیعی
-
انتصاب مدیران کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و دفتر مطالعات و برنامهریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
-
تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه
-
وزارت آموزش و پرورش به منتقدان تغییر برخی کتابهای درسی پاسخ داد
-
آغاز فعالیت رسمی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران
-
نمایشگاه کتاب تهران در سال جاری برگزار نخواهد شد
اقتصاد
اجتماعی
-
طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
-
خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
-
در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
-
دولت خسته نیست
-
فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
-
افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
-
قوه مجریه میاندار و عهده دار وظیفه سنگین اداره کشور است
کد خبر: 271
تاریخ انتشار: 1394-03-08 - 00:32
نسخه چاپی
| دسته بندی: لینکستان (مطالب دیگران) / آسیب ها / اجتماعی / حوزه علمیه / مطالب دیگران- دیدگاه های نظری / مطالب دیگران- فرهنگ و هنر / مسائل نظری / هنر
بازدیدها: 2 351
سیدحسن خمینی: وقتی از امام پرسیدم شما آل سعود را کافر دانستید، چگونه با آنها ارتباط بر قرار می کنید، ایشان فرمود مگر ما با بقیه کفار رابطه نداریم
سیدحسن خمینی گفت: اگر کسی قضیه ای از امام خمینی(ره) را مطرح می کند همان علم رجالی که در احادیث اهل بیت(ع) داریم درباره این اظهار نظر نیز مطرح می شود. یادگار امام (ره) گفت: اگر کسی قضیه ای از امام […]
سیدحسن خمینی گفت: اگر کسی قضیه ای از امام خمینی(ره) را مطرح می کند همان علم رجالی که در احادیث اهل بیت(ع) داریم درباره این اظهار نظر نیز مطرح می شود.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله سید حسن خمینی تولیت آستان بنیانگذار انقلاب اسلامی شب گذشته در نشست علمی اجتهاد در اندیشه امام خمینی(ره) که به همت مؤسسه علمی مفتاح کرامت قم برگزار شد، با بیان این که پس از ارتحال رسول اکرم(ص) جامعه با سه نوع رویکرد مواجه شد، گفت: هر اندازه که زمان رو به جلو پیش می رفت فاصله این سه نوع رویکرد بیشتر می شد.
وی افزود: نخستین رویکر طرد مطلق به شمار می رود، این دسته از افراد خود را از متون اسلام و آموزش های پیامبر بی نیاز می دانستند، البته طرفداران این نوع تفکر به دلیل ترس اجتماعی عقاید خود را بروز نمی دادند، از همین رو گاهی طرد آنها پر رنگ و گاهی نیز کمرنگ بود.
نوه امام راحل با بیان این که دومین رویکرد پذیرش مطلق و غیر مجتهدانه است، اظهار داشت: این افراد در مواجهه با سؤالات جدید جواب های از پیش داده شده را مطرح می کنند، به چنین افراد ارأیتیون نیز گفته می شود؛ سومین رویکرد نیز پذیر مجتهدانه است که در مکتب پیامبر اسلام و اهل بیت(ع) وجود دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از سؤالات انسان ها سال ها پس از بعثت به وجود آمد و مکتب اهل بیت(ع) برای تمامی آنان پاسخ هایی دارد؛ ائمه طاهرین(ع) نه تنها سؤالات را پاسخ می دهند بلکه اجتهاد را به شاگردان خود آموزش می دادند؛ نسبت به هر مکتبی این سه نوع رویکرد وجود دارد.
سیدحسن خمینی با بیان این که امام راحل مکتبی را برپایه یک جهان بینی صحیح و نظام حقوقی مطرح کرد، ابراز داشت: پس از گذشت سال ها هنوز سؤالات جدیدی درباره انقلاب و اندیشه های امام وجود دارد که باید بر اساس مبانی، اصول و محکمات و با استفاده از متد اجتهاد پاسخ داده شود.
وی عنوان کرد: یک سال و نیم پس از ارتحال امام خمینی(ره) سفر حج مجددا بر قرار شد، اگر قرار بود همه پاسخ پیش گفته را بعد ارائه دهیم تا کنون حج تعطیل می شد؛ روز قطع رابطه امام راحل بیانیه تندی نسبت به آل سعود صادر کردند، از ایشان پرسیدم که آیا در آینده قصد ارتباط مجدد با عربستان را ندارید امام فرمودند که در آینده قصد داریم.
تولیت آستان بنیانگذار انقلاب خاطرنشان کرد: بنده پرسیدم که شما آل سعود را کافر دانستید چگونه ارتباط بر قرار می کنید، ایشان فرمود مگر ما با بقیه کفار رابطه نداریم؛ برقراری دوباره حج خروج از مسلک امام نبود بلکه نوعی اجتهاد به شمار می رفت.
وی اضافه کرد: اجتهاد بر اساس شرایط زمان و مکان صورت می گیرد، همان زمان و مکانی که حضرت امام در برایر فقه اهل بیت(ع) مطرج می کنند، نسبت به مکتب خودشان نیز مطرح می شود؛ زمانی که سؤال جدیدی نسبت به مکتب امام مطرح می شود سه گونه برخورد وجود دارد، نخستین آن برخورد بر اساس عقل بدون توجه به مسأله ای دیگر است، دومین راه بررسی پاسخ های از پیش داده شده است و راه سوم پیدا کردن جواب بر اساس مبانی مکتب است.
نوه امام راحل با بیان این که شناخت محکمات از متشابهات اندیشه امام خمینی(ره) و حجج آن شناخته شود، گفت: اگر کسی قضیه ای از امام خمینی(ره) را مطرح می کند همان رجالی که در احادیث اهل بیت(ع) داریم درباره این اظهار نظر مطرح می شود، کسی که در عمرش چند بار امام را زیارت کرده نمی تواند موجی از مبانی را از ایشان نقل کند.
وی افزود: بین قضایای حقیقیه و قضایای خارجیه باید تفکیک قائل شویم، این که نهج البلاغه امام علی(ع) در احکام فقهی وارد نمی شود به دلیل خارجیه بودن آن است نه این که نعوذ بالله شأن حضرت از امام صادق(ع) پایین تر باشد، به عنوان مثال اگر حضرت فرمودند که در جنگی از سمت چپ باید حمله کرد بدان معنا نیست که در همه جنگ ها باید این چنین باشد.
سیدحسن خمینی با بیان این که نسبت به یک مکتب باید نگاهی جامع داشت، اظهار داشت: زمانی که نگاه جامع نباشد از یک بعد یک اندیشه اتفاقی به مراتب دورتر از اهداف بنیانگذار شکل می گیرد؛ به عنوان مثال بسیار ی از افراد در طول تاریخ بودند که با عشق اهل بیت(ع) و ولایت ایشان کار را شروع کردند اما با اظهار نظرهای عجیب و خاص کارشان به بابیت و بهائیت ختم شد.
وی ادامه داد: اگر به اندیشه پاک ولایت کاریکاتوری و نادرست نگاه شود به فرقه های انحرافی و باطل ختم خواهد شد، از یک انحراف شک های بسیاری در اعتقادات دینی پدید می آید؛ بابیه فرقه ای بود که با عشق امام زمان کار را شروع کرد اما در نهایت از دین خارج شد.
تولیت آستان بنیانگذار انقلاب اسلامی با بیان این که اگر توجه صحیح و همه جانبه به مبانی دینی صورت نگیرد و تصور کنیم که یک بعد دارای نفع است از دل مقدسان باب پدید می آید، ابراز داشت: تمام ارکان اعتقادت باید در کنار یکدیگر دیده شود، اجتهاد به معنای این است که ارکان را به اندازه خودشان وزن دهیم.
وی عنوان کرد: تأکید بیش از حد شیخ احمد احسائی بر روی مسأله ولایت سبب شد تا در جامعه انحراف پدید آید و فرقه شیخیه شکل گیرد، ارکان اندیشه حضرت امام خمینی(ره) نیز باید به اندازه خودش وزن داده شود که در غیر این صورت شاهد انحراف خواهیم بود.
نوه امام راحل خاطرنشان کرد: اگر امروز تأکید 100 درصدی بر مسأله ولایت فقیه شود که در جای خودش درست است اما توجه به بعد آزادی نداشته باشیم یا تأکید ویژه و 100 درصدی بر مسأله آزادی شود اما توجه به بعد شریعت و اندیشه عمیق دین داری نکنیم شاهد مشکلات و انحرافاتی خواهیم بود.
منبع: انتخاب
مطالب مشابه
- سیدحسن خمینی در جمع سفیران ایران: بزرگترین ضربه از افراطیون خورده میشود
- چرا این بار سید حسن خمینی به استقبال احمدی نژاد رفت؟
- سانسور مصاحبه سیدحسن خمینی در صداوسیما
- سیدحسن خمینی در شبکه دو: از اینکه بعد از سال ها به تلویزیون آمدم تشکر می کنم / جامعه ما ارتجاع نمیخواهد؛ میخواهد دیندار، مستقل و آزاد باشد
- سیدحسن خمینی: جنتی مظلومترین وزیر ارشاد است