تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- برگزیدگان و شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال
- آغاز زمستانه کتاب از 9 اسفندماه
- برگزاری اختتامیه جایزه کتاب سال 2 اسفند
- انتشار «حکیم پارسا»
- افتتاح سرای فرهنگ و قرآن آیت الله هاشمی رفسنجانی در قم
- همه ناشران در نمایشگاه مجازی امکان حضور دارند
- انتصاب مدیران کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و دفتر مطالعات و برنامهریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- طب اسلامی عنوانی برگرفته از میراث روایی و یا اصطلاحی تازه
- بحران کرونا و کشمکش های علم و دین
- فتوای معیار در تدوین قانون
- استاد سید احمد مددی: رساله ذهبیه با ساده لوحی وارد اسانید شیعه شد
- برابری دیه زن و مرد؛ منابع تأمین مابهالتفاوت و دلایل مشروعیت
- شورای نگهبان میتواند وارد عرصه نظامسازی شود
- راهبردهای پیشبردِ تشیع
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- کنگره بین المللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی با تکیه بر اندیشه های آیت الله جوادی آملی
- معلمی خلیق و پرتلاش، به یاد مرحوم دکترمحمدکاظم خواجوایان، سیدمحمدکاظم شمس
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- شیوه استنباط فقهی آیتالله بروجردی
- امام خمینی (ره) به هیچ وجه مباحث فلسفی را داخل فقه نمیکرد
- بحران کرونا و کشمکش های علم و دین
- آثار منفی تعطیل کردن تفکر فلسفی
- دانشگاه باید به دانشگاه مهارت محور تبدیل شود
- سعی کردیم هرگز از دولتها کمکی نگیریم
- حاکمیت نگاههای مردانه در برنامهریزی برای حوزههای علمیه خواهران
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
-
برگزیدگان و شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال
-
نگاهی به نشر آثار شیعی
-
انتصاب مدیران کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و دفتر مطالعات و برنامهریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
-
تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه
-
وزارت آموزش و پرورش به منتقدان تغییر برخی کتابهای درسی پاسخ داد
-
آغاز فعالیت رسمی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران
-
نمایشگاه کتاب تهران در سال جاری برگزار نخواهد شد
اقتصاد
اجتماعی
-
طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
-
خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
-
در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
-
دولت خسته نیست
-
فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
-
افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
-
قوه مجریه میاندار و عهده دار وظیفه سنگین اداره کشور است
تاریخ انتشار: 1393-04-25 - 23:09
روزنامه جمهوری اسلامی به ائمه جمعه:رمضان و انتظار از خطبه خوانان/ هشت سال مملکت را شخم زدند و سکوت کردید/سخنرانیهای پر از تعریض و تحریک شما روی اعصاب مردم راه میرود
اين توصيهها را در ماه رمضان و در خطبههاي جمعه نيز ميتوان مطرح كرد، زيرا توصيههائي منطبق بر حق، خالي از حب و بغض و همراه با پرهيز از مصداق مشخص هستند/چرا شما خواستار تسريع در محاكمه كساني نميشويد […]
اين توصيهها را در ماه رمضان و در خطبههاي جمعه نيز ميتوان مطرح كرد، زيرا توصيههائي منطبق بر حق، خالي از حب و بغض و همراه با پرهيز از مصداق مشخص هستند/چرا شما خواستار تسريع در محاكمه كساني نميشويد كه اصل و اساس اختلاسهاي سه هزار ميلياردي و 9 هزار ميلياردي و 16 هزار ميلياردي بودند و دهها مورد بيقانوني كردهاند و اقتصاد كشور را به افلاس كشاندهاند و جامعه را دچار اختلاف و تهمت و دروغ و درگيري كردهاند و حتي مايل نيستند در جلسه دادگاه حاضر شوند و به سؤالات قاضي پاسخ بدهند؟ چرا به قوه قضائيه براي برخورد با دانه درشتهائي كه 8 سال اين مملكت را شخم زدهاند كمك نميكنيد؟ چرا درباره دزديهاي بزرگ و دزدان بزرگي كه خزانه كشور را خالي و جيبهاي خود را پر كردهاند سكوت فرمودهايد؟
ماه رمضان امسال هم از نيمه گذشت و به شبهاي قدر نزديك ميشود ولي متأسفانه هنوز هيچ نشانهاي از بازگشت به اخلاق اسلامي در ماه خدا و در كنار سفره ضيافت الهي در بعضي از كساني كه بايد معلم و اسوه اخلاق جامعه ما باشند ديده نميشود. دعواها، بداخلاقيها، پرخاشها و گوشه و كنايه زدنها همچنان ادامه دارد و راههاي اغواگري براي شيطان همچنان باز است.
در ماه رمضان، طبق فرموده پيامبر اكرم، دست و پاي شيطان را در غل و زنجير كردهاند تا نتواند به سراغ بندگان خدا برود ولي چه ميتوان كرد كه بعضي از بندگان خدا خودشان به طرف شيطان ميروند و از او تأثير ميگيرند. با اينكه در نهمين روز از ماه مبارك رمضان، رهبر انقلاب در جمع كارگزاران نظام به صاحب منصبان و تريبونداران توصيه كردند كه اينهمه روي اعصاب مردم راه نروند و نگراني ايجاد نكنند، با اندك فاصله زماني بعضي از مخاطبان اين توصيه، كه از آنها انتظار بيشتري براي عمل به توصيههاي رهبري وجود دارد، درست در جهت مقابل و مخالف حركت كردند و سخناني به زبان آوردند كه بار ديگر آتش اختلافات را شعلهور كرد و عكسالعمل طرف مقابل را نيز برانگيخت. از اين عمل و عكسالعمل، كه هيچكدام در چارچوب آداب ماه رمضان قرار ندارند، جامعه ما نه تنها نفعي نميبرد بلكه دچار خسران فراوان ميشود. چرا كساني كه بايد معلم اخلاق باشند و لااقل در ماه مبارك رمضان، از برخوردهاي اختلاف برانگيز پرهيز كنند و به تهذيب نفس خود و ديگران بپردازند، اين وظيفه بزرگ را فراموش ميكنند و به اختلافات دامن ميزنند؟
متأسفانه بعضي از سخنرانيها، پر هستند از تعريض، تحريك، روي اعصاب مردم راه رفتن، به اختلافات دامن زدن و از همه مهمتر، در جايگاه قاضي نشستن و حكم مجرميت صادر كردن براي كساني كه هنوز قاضي پرونده حكمي درباره آنها صادر نكرده است. اين اظهارات، متأسفانه عكسالعملهاي تندي را در رسانهها بر ميانگيزد و بعضي از پاسخگويان به خود اجازه ميدهند حريمها را نيز بشكنند و از خط قرمزها هم عبور كنند. حتي اگر در ماه رمضان هم نبوديم، باز نميبايست به چنين عملها و عكس العملهائي كه ويرانگر اخلاق هستند راضي ميشديم.
آنچه قانوني است و به صلاح كشور نيز هست اينست كه قوه قضائيه محور رسيدگي به اتهامات باشد نه افراد و تلاش شود هرچه زودتر رسيدگيها صورت بگيرد لكن در چارچوب قانون و بدون اعمال نفوذ در پرونده. اين، خواست همه است و اگر كسي غير از اين بخواهد به خطا رفته است. همه بايد از قوه قضائيه بخواهند در مورد هيچكس و هيچ پروندهاي كوتاهي نكند، با تمام پروندهها براساس قانون و عدالت برخورد كند، تحت نفوذ هيچكس قرار نگيرد و سرعت عمل همراه با اتقان را نيز رعايت نمايد. اين توصيهها را در ماه رمضان و در خطبههاي جمعه نيز ميتوان مطرح كرد، زيرا توصيههائي منطبق بر حق، خالي از حب و بغض و همراه با پرهيز از مصداق مشخص هستند. اما هنگامي كه توصيهها از اين ويژگيها تهي ميشوند و به تعريضهاي مصداقي آلوده ميگردند، نه تنها از چارچوب اخلاق تجاوز ميكنند و اثر خود را از دست ميدهند، بلكه عكس العملهائي از اين قبيل را نيز پديد ميآورند كه چرا شما خواستار تسريع در محاكمه كساني نميشويد كه اصل و اساس اختلاسهاي سه هزار ميلياردي و 9 هزار ميلياردي و 16 هزار ميلياردي بودند و دهها مورد بيقانوني كردهاند و اقتصاد كشور را به افلاس كشاندهاند و جامعه را دچار اختلاف و تهمت و دروغ و درگيري كردهاند و حتي مايل نيستند در جلسه دادگاه حاضر شوند و به سؤالات قاضي پاسخ بدهند؟ چرا به قوه قضائيه براي برخورد با دانه درشتهائي كه 8 سال اين مملكت را شخم زدهاند كمك نميكنيد؟ چرا درباره دزديهاي بزرگ و دزدان بزرگي كه خزانه كشور را خالي و جيبهاي خود را پر كردهاند سكوت فرمودهايد؟ از بزرگاني چون شما انتظار اينست. البته همينها را هم در ماه مبارك رمضان از شما انتظار نداريم. اجازه بدهيد لااقل اين يك ماه، اعصاب مردم آرام باشد و به قرآن خواندن و دعا و روزه و نماز و راز و نيازهايشان برسند و شما نيز.
اكنون كه در آستانه شبهاي قدر قرار داريم، فرصت جبران وجود دارد. از اين فرصت براي تهذيب نفس استفاده كنيم، به مدد قرآن و روزه و دعاها و ساير عبادات ماه مبارك رمضان، روحمان را تقويت نمائيم تا بتوانيم بعد از ماه رمضان در عرصه اظهارنظر و مطرح كردن خواستههايمان، در چارچوب عدالت حركت كنيم و از مسير حقگوئي و حقخواهي خارج نشويم. از بزرگاني كه خطبه ميخوانند و بيانات رمضانيه دارند چنين انتظاري وجود دارد، انتظاري كه با توصيههاي رهبر معظم انقلاب در نزديكترين بياناتشان در جمع كارگزارن نظام منطبق است.
منبع:
مطالب مشابه