صفحه نخست > یادداشت مدیرمسئول / فرهنگ و مدیریت فرهنگی / اخبار ومسائل کتاب / سازمان های فرهنگی / مصاحبه و گزارش > نهاد کتابخانه های عمومی کشور و سانسور مصاحبه ای در سایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی

نهاد کتابخانه های عمومی کشور و سانسور مصاحبه ای در سایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی


14 تیر 1393, 02:16. نويسنده: shams

شنبه 17خردا 1393 خبرنگار مجمع ناشران انقلاب اسلامی تماس تلفنی گرفت ومصاحبه ای تلفنی درمورد دبیرکل جدید نهاد کتابخانه های عمومی کشور تا مجموعه مصاحبه هایی را باعنوان استقبال ازاین انتصاب منتشر کند.

اولین سوال راجع به تغییر و مدیرقبلی و...

آنچه از این مصاحبه درسایت مجمع منتشر شده، فقط بخشی از پاسخ های داده شده است ومعمولا انچه بیشتر مطلوب بوده.

گرچه مطالب منتشر شده مطالب اینجانب است، ولی فقط بخش های مهم حذف شده. فقط همین...!

این که انتظار از مدیر فعلی احیای سهم نیم درصدی بودجه شهرداری ها و..ویا اشاره ناقص به تصدی گری انتشاراتی و...

اما انچه به عنوان دغدغه مهم بیان شد وبازتاب ندادند:

باتوجه به جایگاه بااهمیت این نهاد و ضرورت

 وجود کتاب هایی که مربوط به دیدگاه ها ومشرب های گوناگون مختلف کشور که واجد مجوز از وزارت ارشاد هستند درکتابخانه ها، تا کتابخانه های عمومی کشور هم به روز باشد و مهمتر این که مراجعان به کتابخانه ها فقط شاهد وجود یک جریان فکری در کتابخانه ها نباشند.

طبیعی است انتخاب کتاب باید دقت لازم را داشته باشد، اما نه این که چون از جریان فکری مطلوب مدیران نیست از مجموعه کتب انتخابی حذف شود

ودغدغه ای که نکند بانگاهی بسته انتخاب کتابها صورت گیرد.

ضمن انکه از تصدی گری مدیرکل دولت قبل انتقاد جدی شد که باصرف بودجه ای کلان و اختصاص به چند ناشر خاص، طرح ایستگاه مطالعه اجرا شد که هم تصدی گری بود وهم رانتی ویژه برای چند ناشر خاص و به شدت جلوگیری و تحذیر از استمرار ان خواسته شد.

همچنین تقاضای ارزیابی مدیر قبل بود که پاسخ این بود دوره مدیریت کمتر از 4 ماه! که قابل ارزیابی نیست.

و...

 انچه در سایت مجمع امده بخشی از مصاحبه بود که جای خوشنودی بود که لااقل بخشی را منتشر کردند چون درمواردی مصاحبه صورت می گرفت واصلا بازتاب نمی افت!

گرچه همچنان در جلسات به عنوان عضوهیئت مدیره این مجمع شرکت می کنم وتلاشم فقط برای تذکراتی هرچند بی تاثیر ویا تاثیر اندک برای عدم مصادره مجمع ناشران انقلاب اسلامی وخرج ان به عنوان واحد نشر یک جریان سیاسی محدود است.جریانی که اتفاقا درانتخابات اخیر فقط اقبال حداکثر 11% شرکت کنندگان را به دنبال خود داشت.

مجمع ناشران انقلاب اسلامی بااین هدف شکل گرفت که تحقق بخش اهداف انقلاب اسلامی درحوزه کتاب باشد.

هر کتاب که ضرورت دارد نظام اسلامی به عنوان نظام و نه یک گروه وتفکر خاص محدود که آزادند تفکرات خود را ترویج کنند اما نه به این عنوان که هر فرد یا جریانی را غیر از تفکر خود دیدند ، اورا رمی به غیر خودی از انقلاب معرفی کنند.

هر که درچارچوبها وهنجارهای  نظام فعالیت می کند(عملا) واعلام وفاداری می کند(قولا) زیر چتر وحمایت نظام است و حمایت از تفکرات گوناگون باید زیر چتر این مجموعه باشد. 

  اما متاسفانه انچه بروز می یابد وانچه باید باشد فاصله ای است به اندازه درصد ارای اخذ شده این جریان کم طرف دار اما پرتوقع. 

نگاه به اثاری که درسایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی معرفی، تبلیغ وترویج می شود، مصاحبه هایی که منتشر می شود ومهمتر از ان متاسفانه حضور فعال مدیرعامل ان به عنوان مدیر سایت رجانیوز هم زمینه رغبت جریانهای مختلف فکری و همکاری انان با مجمع را از بین می برد وهم از این طرف بانگاهی بسته فقط جریانها واثاری خاص گزینش ومجال حضور درفعالیت های مجمع می یابند.

انچه درفعالیت هایی که  تاکنون عرضه شده ملاحظه شود، موید این برداشت است.

گرچه فعالیت رجانیوز یا جبهه پایداری و حضور هر فرد مورد انتقاد نیست و اتفاقا حضور پرنشاط مشرب های فکری البته با رعایت اصول و معیارها خصوصا دستورات و اداب دینی و رعایت حرمت مومن که بااندک اختلاف سلیقه ای شخصیت او را مورد تعرض قرار ندهیم و...از اقدامات مورد حمایت است.

باید انتخاب کرد برخی کارها حضور هم زمان را نمی طلبد. به همان ملاکی که حضرت امام (ره) برخی از نیروهای نظام را از حضور درجریانهای سیاسی برحذر داشتند.

 

اما انچه از این مصاحبه منتشر شد:

حجت‌السلام شمس:

سهم نیم درصدی نهاد از درآمدهای عمرانی شهرداری پیگیری شود

چکیده: منانشر/شمس: اعتباراتی که مصوب می‌شود باید از طریق انتخاب بهترین کتاب‌های ناشران هزینه گردد.

در پی انتصاب علیرضا مختارپور به مدیریت نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور، حجت‌الاسلام شمس از این چهره فعال فرهنگی درخواست کرد که سهم نیم درصدی نهاد از درآمدهای عمرانی شهرداری را به‌طور جدی پیگیری کند.

وی در این زمینه گفت:

«دوره مدیریت محمد حسین ملک احمدی بسیار کوتاه بود و ایشان فرصت پیدا نکرد تا فعالیت خاصی انجام دهد، بنابراین قابل ارزیابی نیست. اما از آن‌جایی که منصور واعظی، مدت زمانی طولانی مدیریت نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور را برعهده داشتند، فعالیت‌های قابل‌توجه و خوبی انجام شد.

واعظی در جذب اعتبارات موفق بود و در پایان سال 1391 حداکثر اعتبار سازمان‌های رسمی 37 درصد اعلام شد؛ اما او توانستند رقم‌های بالاتری را جذب کنند. این کار اگرچه ملاحظات و تأملاتی را نسبت به خطی‌مشی‌های اعلام شده، در پی داشت اما به نفع نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور بود.

براساس قانون بودجه‌ای از درآمد شهرداری‌های هر استان باید به نهاد کتاب‌خانه‌های همان استان اختصاص داده شود. در دوره‌ای، با این توجیه که بودجه باید عادلانه توزیع گردد، کل بودجه و به مرکز ارسال شد. با این روش به بسیاری از استان‌ها که بودجه بیشتری را جمع‌آوری کرده بودند، همان ملبغ پرداخت نشد. این روند عواقبی به همراه داشت. برای ما که در شهر قم که از وضعیت مطلع بودیم، شهرداری به دلیل تخلف، دیگر این قانون را اجرا نکرد. این موضوع به استانداری ارجاع داده شده و قرار است که در آن مرکز پیگیری شود. این موضوع باید دنبال و تامل شود.

ایستگاه مطالعه، یکی از اقدامات خوب دوران مدیریت واعظی برای ترویج کتاب بود. در مراکزی مانند بیمارستان‌ها که مردم بیشتر مراجعه می‌کردند، ایستگاه‌های مطالعه را دایر کردند. علی‌رغم مدل اجرایی آن، سیاست‌های کلی کشور که به سمت عدم تصدی‌گری است، متاسفانه سیاست‌های این هیات به سمت تصدی‌گری رفت. به این صورت که با سرمایه‌گذاری مستقیمی که از سوی نهاد انجام می‌شد در این طرح از حضور چند ناشر خاص استفاده می‌کردند.

اعتباراتی که مصوب می‌شود باید از طریق انتخاب بهترین کتاب‌های ناشران هزینه گردد. در آن طرح تعداد محدودی ناشر انتخاب و بخش زیادی از اعتبارات به این صورت صرف شد در حالی که دیگر ناشران از آن سهمی نبردند. اگرچه وظیفه نهاد کتاب‌خانه‌ها حمایت از ناشران نیست اما اگر ما از ناشران حمایت نکنیم، بنیه اقتصادی ناشران کشور ضعیف می‌شود.

نشانی مطلب مجمع ناشران درسایت ان اینجا

+

 


بازگشت