صفحه نخست > فرهنگ و مدیریت فرهنگی / لینکستان (مطالب دیگران) / مطالب دیگران- سازمان های فرهنگی / اخبار ومسائل کتاب / مصاحبه و گزارش / یادداشت مدیرمسئول / سازمان های فرهنگی > نشر کشور نیاز به پالایش دارد/ضرورت ارتقاء سازمان نشر کشور

نشر کشور نیاز به پالایش دارد/ضرورت ارتقاء سازمان نشر کشور


29 آذر 1392, 23:07. نويسنده: shams

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید جلوی اعطای بی‌رویه مجوز نشر را بگیرد.

عضو هیات رسیدگی به تخلفات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اعطای سهل و آسان مجوز به ناشران انتقاد کرد و اظهار داشت: بسیاری از تخلفاتی که در حوزه نشر صورت می‌گیرد، به ‌این دلیل است که افراد در امر نشر تخصص نداشته و حرفه‌ای نیستند.
حجت‌الاسلام سیدکاظم شمس در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی «منانشر»، یکی از اقدامات اساسی معاونت فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی را در دولت یازدهم، تعمق بیشتر در صدور پروانه نشر دانست و گفت: علاوه بر مسائل برون نشری و عوامل اقتصادی، حرفه‌ای بودن در کنار اهداف و انگیزه‌های کسانی که وارد این عرصه می‌شوند، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: حوزه نشر، حوزه‌ای تخصصی است و افرادی که می‌خواهند در آن فعالیت کنند باید شرایط خاصی داشته باشند. بسیاری از تخلفاتی که در این حوزه صورت می‌گیرد، به ‌این دلیل است که افراد در امر نشر تخصص نداشته و حرفه‌ای نیستند. ناشران باید به وظایفشان آشنا باشند تا تخلف نکرده و بتوانند از ریزه‌کاری‌های این حوزه بهره بیشتری ببرند.
حجت‌الاسلام شمس تصریح کرد: اگرچه هنگام صدور مجوز، درخواست‌دهندگان به سوال‌های مندرج در پرسش‌نامه‌ها پاسخ و نسبت به رعایت مواردی تعهد می‌دهند، اما تا آن‌جایی من اطلاع دارم دقتی که هنگام صدور مجوز برای مطبوعات در نظر گرفته می‌شود در مورد مجوز نشر اتفاق نیفتاده و ناشران راحت‌تر می‌توانند پروانه نشر بگیرند.
وی صلاحیت نداشتن برخی از ناشران برای گرفتن پروانه نشر را یکی از مشکلات بزرگ نشر کشور دانسته و توضیح داد: اگر در صدور پروانه نشر به میزان کافی دقت شود بسیاری از مسائل این عرصه رفع خواهد شد. به عنوان مثال مدیران مطبوعات کشور نسبت به برخی مدیران نشر حرفه‌ای‌تر هستند، زیرا ناشران برای فعالیت دوره‌های آموزشی لازم را طی نمی‌کنند.
او گفت: ناشران حرفه‌ای براساس استعداد، آموزش‌های غیرمستقیم و کسب تجربه به موفقیت رسیده‌اند اما لازم است که نسل جدید تربیت شده و با تخصص باشند تا بتوانند به شکل حرفه‌ای در عرصه نشر فعالیت کنند.
عضو هیات رسیدگی به تخلفات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حدود 11 هزار پروانه نشر در کشور وجود دارد. این رقم لزوما به این معنا نیست که تمامی این افراد صلاحیت فعالیت حرفه‌ای را دارند بنابراین حوزه نشر کشور نیاز به پالایش دارد.
او اظهار داشت: اگر در صدور پروانه نشر اشتباهی صورت گرفته و یا عدم توانایی ناشر در اداره فعالیتش مشاهده شود، باید قاطعانه در لغو پروانه او اقدام کرد. البته در صورت اجرایی شدن این طرح، ابتدا دستور‌العمل‌ها را به ناشران ابلاغ می‌کنیم و بعد از آن اگر تخلفی انجام شد درباره ناشر تصمیم خواهیم گرفت.
حجت‌الاسلام شمس گفت: امیدواریم بعد از گذشت چند سال هنگامی‌که ناشران این دوره را با دوره‌های قبل مقایسه می‌کنیم، ببینیم که ناشران حرفه‌ای‌تری مشغول به فعالیت شده‌اند.

 

 

 

منا

 

بازتاب در:

 

 

19دی

 

 

 

دین انلاین

 

 


بازگشت