Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/ketabenaab/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 211 نسخه قابل چاپ > چاپ کتاب فهرست نسخ خطی کتابخانه آیت الله حکیم در عراق
صفحه نخست > --- > چاپ کتاب فهرست نسخ خطی کتابخانه آیت الله حکیم در عراق

چاپ کتاب فهرست نسخ خطی کتابخانه آیت الله حکیم در عراق


11 دی 1348, 03:30. نويسنده: shams

چکیده:

فهرست نسخ خطی کتابخانه امام حکیم به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با مشارکت کتابخانه بزرگ حضرت آیت الله مرعشی نجفی(ره) چاپ شد.

اختصاص تجمیع و حفاظت از نسخه های خطی کهن شیعی درعراق به حوزه درسی دینی نجف اشرف تعلق داشته و دارد. همین ویژگی منحصر بفرد سبب گردید، در اعصار گذشته، مراجع بزرگ به همان میزانی که از خود مستحدثاتی چون مدرسه، حسینیه، مسجد، دارالایتام و... بنیان گذاردند، توجه به جمع کتب و آثار موجود را نیز مورد توجه و عنایت ویژه قرار دهند. از این رو مجموعه های متعدد و قابل اعتنایی چون کتابخانه کاشف الغطاء، علامه امینی، آیت الله حکیم، و ... به همت و سرپرستی آن بزرگواران بنیان نهاده شد.

در میان این مراجع، شاید مهمترین اقدام از سوی آیت الله العظمی سید محسن حکیم(ره) شکل گرفت. وی بر آن شد تا با حمایت از تأسیس کتابخانه های متعدد در شهرهای مختلف، مینه آشنائی بیشتر جامعه آن روز عراق با علوم و دانش های سازنده، و همچنین میراث بازمانده اهل بیت(ع) را تسهیل نمایند.

شمار شعب کتابخانه های مجموعه این عالم دینی که در استان های مختلف عراق تشکیل شد، امروز به بیش از یکصد کتابخانه رسیده است و بعضا از آمار 300 کتابخانه سخن به میان آورده اند. نخستین و ارزشمندترین این مجموعه ها کتابخانه مرکزی وی در ابتدای شارع الرسول(ص) و محله حویش نجف و در جوار مسجد هندی است.

این کتابخانه در شوال 1375ق/1335ش بنا نهاده شد اما به صورت رسمی 10 سال پس از این بود که کتابخانه در عید مبعث سال 1386ق/1345ش با کلیه امکانات و فضائی مساعد مورد بهره برداری قرار گرفت. کتابخانه ای که اینک افزون بر 5000 نسخه خطی از آثار مختلف شیعی را در خود جای داده است.

آماده سازی فهرستی جامع از نسخه های خطی این کتابخانه تا پیش از این ظاهراً مورد توجه واقع شده بود اما به دلیل پاره ای از اقتضائات زمان، از جمله شرایط خاص عراق، این مهم ناتمام مانده و فهرست مجموعه هیچگاه به صورت کامل در دسترس قرار نگرفت. از این رو نظر به اهمیت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، و با مشارکت کتابخانه بزرگ حضرت آیت الله مرعشی نجفی(ره) پس از زیور طبع، مورد دسترس همه محققان و دانش پژوهان قرار خواهد گرفت.

 

منبع:


بازگشت