صفحه نخست > سازمان های فرهنگی / اخبار ومسائل کتاب / مصاحبه و گزارش / یادداشت مدیرمسئول > باشگاه فرهنگي خاورميانه

باشگاه فرهنگي خاورميانه


30 اردیبهشت 1390, 18:51. نويسنده: shams

 


از مجموع مصاحبه های روزهای حضور در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی(منا)در بیست وچهارمین نمایشگاه بین المللی نمایشگاه کتاب تهران مصاحبه زیر در مورد برنامه های آتی منا است.این مصاحبه درشماره ۱۲۰ نشریه مهر منعکس شده است.باتشکر از دست اندر کاران این نشریه وزین وموسسه انتشاراتی سوره مهر:

 باشگاه فرهنگي خاورميانه

حجت الاسلام سيد محمد كاظم شمس به مدت ١٦ سال از دي ماه ٧٣ تا دي ماه ٨٩ ‏به عنوان مدير عامل انتشارات بوستان كتاب قم فعاليت مي‌كرد و در دي ماه گذشته اين سمت را تحويل داد.البته بعد از آن هم خود به فكر تاسيس انتشاراتي با عنوان «كتاب ناب» كرده كه البته در نمايشگاه امسال ديده نمي‌شود. شمس همچنين عضو هيئت مديره مجمع ناشران انقلاب اسلامي هم هست.با او درباره نمايشگاه كتاب و فعاليت هاي مجمع ناشران در غرفه سوره مهر گفت‌وگويي كرديم كه مي خوانيد.

نمايشگاه كتاب تهران را چگونه ارزيابي مي كنيد و آيا وضعيت فعلي مورد رضايت شما به عنوان يكي از ناشران فعال كشور است؟

در مورد نمايشگاه كتاب تهران من بارها اين را عرض كرده ام و الان هم خوشبختانه مورد اذعان همه هست كه نمايشگاه كتاب تهران‏‏ تنها رويداد فرهنگي كشور است كه در برخي موارد يك باشگاه فرهنگي بي‌نظير در خاورميانه است. اغراق هم نيست كه نمايشگاهي مشابه نمايشگاه تهران نداريم. چه از نظر تعداد كتاب‌هايي كه توسط ناشران مختلف عرضه مي‌شود و چه از استقبال بي‌نظيري كه از سوي علاقه‌مندان به كتاب صورت مي‌گيرد. ولي نمايشگاه در طول اين سالها تقريباً وضعيت يك‌نواختي داشته است. به دليل اينكه قدرت مانور بيشتري براي اين كار وجود ندارد. چون فضا محدود است و امكان اينكه ناشران بيشتري را بخواهند جا بدهند يا فضاي بيشتري در اختيار ناشران قرار دهند وجود ندارد. به هر حال مادامي كه نمايشگاه ثابتي نداشته باشيم متأسفانه وضعيت همين طور خواهد بود. اميدوار هستيم كه صاحب نمايشگاه دائمي شويم. متاسفانه هر سال از هزينه بيت المال براي برگزاري اين رويداد هزينه هاي زيادي مصرف مي شود كه تنها يك بار استفاده مي شود و بعد از تمام شدن نمايشگاه هم جمع آوري مي شود.لذا اولين قدم اين است كه ما نمايشگاه دائمي داشته باشيم كه يك بار امكانات فراهم شود و به صورت هميشگي از اين امكانات استفاده شود، نه اينكه هر سال هزينه بيت‌المال هدر برود.

بنابراين نبايد از استقبال خوب مخاطبان اين‌گونه برداشت كرد كه كيفيت كار ما خوب است. ظرفيت محدود است و عرضه صحيح نيست.

گفته مي شود كه قرار است از سال بعد برگزاري نمايشگاه كتاب برعهده تشكل غيردولتي همچون مجمع ناشران انقلاب اسلامي گذاشته شود‏ فكر مي كنيد اين كار به صلاح هست؟
البته من چنين چيزي نشنيده ام‏ ولي اگر بخواهد اين اتفاق بيفتد من يكي از مخالفين آن خواهم بود. چون نه مفيد است و نه ضرورتي دارد. مجمع ناشران وظيفه‌اي را كه بر عهده گرفته‌ اين است كه مي‌خواهد آن بخش‌هايي كه كار نشده را تدارك ببينيد.مجمع ناشران بايد كارهايي كه انجام نشده را در دست بگيرد و ضرورت‌ها را به انجام برساند.مهم‌ترين ضرورت هم فعاليت مجمع در بخش بين‌الملل است. صدور انقلاب اسلامي‏ امري است كه مجمع ناشران انقلاب اسلامي بايد با جديت آن را دنبال كند و با برگزاري نمايشگاه‌هاي مختلف اين ضرورت را به سرانجام برساند. بنابراين الان دوستان ارشاد نمايشگاه را اجرا مي‌كنند و تجربه اين كار را هم يافته‌اند.ضرورتي ندارد كه برگزاري آن به مجمع ناشران انقلاب اسلامي سپرده شود.

در نمايشگاه امسال مجمع ناشران انقلاب اسلامي چه كار خاصي انجام مي‌دهد؟

البته از افتتاح رسمي ما 3 ماه بيشتر نمي‌گذرد. لذا در قدم اول تقسيم‌بندي كارهاي داخلي را انجام داديم و بعضي از بخش‌ها را فعال كرديم. كار عمده‌اي كه در نمايشگاه صورت گرفت هم اين بود كه به همت دوستان ديگر غرفه‌اي برپا شده و دوستان به‌نوبت در اين غرفه حضور دارند و شروع به عضوگيري از ناشران ديگر كه فعاليت همسو دارند مي كنند.بنابراين مهم‌ترين كاري كه در فرصت نمايشگاه درصدد بهره‌گيري از آن هستيم، ارتباط با ناشران همسو و معرفي ناشران و فعاليت‌ها و اهداف اعضاي مجمع به مخاطبان است

نشانی در:

http://www.iricap.com/magentry.asp?id=9825

 


بازگشت